Dicţionar termeni SEO

Un dicţionar SEO este util în orice proiect de promovare online. Un dictionar SEO cu termeni generali. Nu doar pentru a înţelege clar ce reprezintă fiecare dintre termenii SEO. Dar şi pentru a înţelege corect fiecare dintre aceşti termeni SEO cuprinşi în dicţionarul pe care îl propunem. În plus, viziunea pentru aceşti termeni SEO este una românească. O viziune specifică pentru aplicarea acestor termeni SEO în procesul de promoare online pentru România. Putem spune că este un jargon dar noi preferăm să îl denumim limbaj şi expresii SEO.

Acest dicţionar SEO va fi completat şi actualizat permanent. Toate informaţiile se bazează atât pe interpretarea în limba română cât şi pe o experienţă concretă acumulată în procesul de promovare online. Termenii SEO sunt importanţi pentru a înţelege limbajul utilizat în toate procesele şi procedurile de promovare web. Termenii SEO sunt utilizaţi atât într-un audit SEO cât şi în măsurile ce urmează a fi implementate pentru a rezolva şi reglementa problemele sesizate prin analiză.

Mediul online se actualizează permanent. Atât din perspectiva algoritmilor utilizaţi de motoarele de căutare cât şi din punctul de vedere, de conţinut al termenilor de promovare online. Timpul se scurge extrem de repede în procesul de promovare online. De fapt această „perioadă de reacţie” în online se modifică permanent. Şi devine din ce în ce mai mică. Algoritmii şi chiar termenii utilizaţi de motoarele de căutare se actualizează acum şi la mai puţin de 3 luni.

Principalii termeni dicționar SEO

Un inventar al termenilor SEO include peste 200 de cuvinte. Nu ne propunem o prezentare completă. Ar fi aproape imposibil. Vom porni însă de la principalii termeni SEO. Ce este important de ştiut pentru un limbaj de specialitate folosit în promovare online. Un jargon ce va deveni cu siguranţă temă de cercetare ştiinţifică. Pentru că mediul online se dezvoltă exponenţial. Ce era în 2005 era cu totul diferit în 2009. Şi ce era în luna ianuarie 2018 nu mai e la fel în mai 2018. Tehnologia şi dezvoltarea software impune o dezvoltare rapidă. La fel se întâmplă şi în mediul online. Se dezvoltă paliere specifice de dezvoltare cu expertiza dedicată. Dacă la începutul anilor 2000 SEO era o anexă a programării web, în 2018 este exact pe dos. Mai exact orice website trebuie pornit de la impunerile SEO, programatorul web este coordonat de SEO. Din aceste raţiuni un dictionar SEO se actualizează permanent. Una dintre metodele SEO recomandate este link-building-ul.

Termeni dicţionar SEO

Termenii acestui dicţionar SEO sunt generali. Totul se dezvoltă, orice promovare în online suferă actualizări frecvente. Şi vom susţine acest dicţionar inclusiv prin intermediul canalului Youtube Anunturi4all. Un canal Youtube creat cu mulţi ani în urmă. Atunci când am lansat unul dintre primele site-uri de anunţuri din România.

SEO (search engine optimisation)

SEO reprezintă procesul de optimizare pentru motoarele de căutare. Reprezintă strategia de promovare online bazată pe soluţii de eficienţă impuse de o activitate de promovare online. Aceste metode ţin cont de algoritmii motoarelor de căutare şi au ca obiectiv soluţia de prezenţă a unui website în rezultate superioare de căutare pe motoarele de inernet (SERP). De fapt, de la acest principal termen am început construirea dicţionarului. Promovarea online este sinonimă în mare parte şi subsumează cu siguranţă SEO. Este însă în mod sigur un termen de referinţă în al nostru dicţionar SEO.

SEO reprezintă o abreviere ce se traduce în limba română cu „optimizare pentru motoarele de căutare”. Este de fapt ştiinţa principală a mediului online din perspectiva configurării şi realizării unui website. Este în corelare permanentă cu algoritmii Google şi Yahoo, are prevederi specifice dar niciodată nu va avea un manual complet de utilizare. Pentru că pur şi simplu: SEO este dinamic. procesul de optimizare pentru motoarele de căutare se adaptează al evoluţia tehnologică dar mai ales la impunerile motoarelor de căutare. Care impuneri, la rândul lor, se bazează pe studierea comportamentului uman în mediul online. Şi, în cele din urmă, dacă SEO nu exista nu exista nici acest website. Adică SEO este şi argumentul pentru care noi ne-am întânit astăzi, aici, când citiţi acest articol.

SEM (Search Engine Marketing)

Abrevierea SEM se referă la Search Engine Marketing. Un termen pe care îl putem traduce în limba română cu „marketing pentru motoarele de căutare”. Este o traducere ce implică doar cuvintele. Însă abrevierea SEM inlcude un proces complex de promovare online pentru motoarele de căutare.

SEM este o formă de marketing pe internet ce implică promovarea unui website prin creştrea vizibilităţii acestuia în SERP. Mai clar, pe româneşte, afişarea acestuia cu prioritate în primele rezultate de căutări pe internet. Totodată aceste rezultate se obţin primordial printr-o promovare online plătită. Acest tip de promovare nu exclude însă plata pentru servicii de promovare online on-page şi out-page.

În principal competentele SEM includ mai multe procese. Aceste procese de promovare nu se exclud ci se completează în interiorul SEM. mai exact, SEM include în primul rând plata pentru obţinerea de rezultate în urma căutării pe motoarele de căutare. Avem exemplul principal al PPC (pay per click – plata pentru click). Cele mai multe campanii SEM includ doar campanii pentru PPC şi activităţi adiacente. SEM include însă şi plata pentru afişare, pentru vizibilitatea unui website sau a unui link pe motoarele de căutare. Asta presupune doar afişare, vizibilitate, fără acţiunea presupusă de PPC. În acelaşi timp, promovarea SEO ce impune şi campanii PPC se subsumează direct procesului SEM.

Ambii termeni – SEO şi SEM se suprapun deseori şi se pot multipica într-un proces complex de promovare online.

SERP (Search Engine Result Page)

SERP înseamnă în limba română „pagina rezultată în motorul de căutare”. Este o traducere adaptată şi cât mai aproape de interpretarea în limba română. În urma introducerii unor cuvinte în „web search query”. Adică, mai clar, după ce puneţi în căsuţa Google un cuvânt sau mai multe pentru a căuta pe internet, după ce porniţi căutarea vi se afişează o pagină de rezultat al căutărilor. Exact acea pagină este reprezentarea în practica online a ceea ce înseamnă SERP. Extinderea abrevierii este corectă atât în forma prezentată în subtitlu cât şi pentru „pages”. Adică puteţi întâlni şi expresia „search engine result pageS”, la fel de corectă. În acest dicţionar SEO am încercat să cuprindem termenul complet.

Ce este important în SEO? Şi anume că SERP este ţinta cea mai importantă. Orice proces de optimizare, orice strategie de promovare online are ca ţintă: SERP. Toate eforturile ce se depun în optimizarea unui website au ca obiectiv plasarea acestuia într-o poziţie cât mai bună în rezultatul căutărilor pe motoarele de internet.

Toate eforturile întreprinse într-un proces de promovare SEO se reflectă în rezultatele SERP. Fie că este vorba despre domeniul principal al website-ului, de o pagină anume, cu cât locul lor este mai „în faţă” în rezultatele căutărilor pe internet, cu atât mai bună este poziţionarea SERP. Cu alte cuvinte, un efort constant şi corect de optimizare va avea ca rezultat o mai bună poziţionare în SERP.

Termeni generali dicţionar SEO

Un dicţionar SEO ce se va dezvolta. Dar am ţinut ca, în primul rând, să explicăm noţiuni de „mare interes”. Termeni de bază pe care trebuie neapărat să îi cunoaştem când vorbim de promovare online şi mai ales despre SEO. Efortul nu este uşor. Pentru că vom dubla aceasta prezentare pe canalul de Yutibe al partenerilor noştri. Suntem 5 parteneri importanţi implicaţi în proiectul www.promoveaza-ta.com.

WSQ (Web Search Query)

WSQ înseamnă în limba română „căutare prin interogare web”. Mai exact, căutarea unui cuvânt sau a unei expresii, termeni pe internet. Cum suntem obişnuiţi în majoritatea cazurilor utilizăm motoarele de căutare Google, Yahoo sau Bing. Şi, pentru a „da comanda” unei căutări utilizăm acea căsuţă, acel câmp unde introducem ceea ce căutăm. WSQ se referă atât la acel câmp de căutare, locul pe care îl folosim pentru „interogarea” internetului. Dar se referă şi la întregul proces de interogare a informaţiilor aflate pe internet cu ajutorul unui motor de căutare. Deseori se scurtează această expresie şi se utilizează doar „search query” – SQ. Ambii termeni se referă însă la acelaşi lucru.

SQ sau WSQ este un termen de mijloc ca importanţă într-un dicţionar SEO. Dar este extrem de uzilizat în orice proces de promovare online.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

error: Nota 1 pentru copiat!